Matterport teollisuudessa ja rakennusalalla

3D-mallintaminen on tehokas tapa dokumentoida teollisuuskiinteistö, koneet ja laitteet sekä niihin liittyvä informaatio yms. Myös rakennusalalla arkitehdit ja rakennussuunnittelijat voivat tehostaa toimintaansa huomattavasti tekniikkaa hyödyntämällä. Tehosta tehtaan toimintaan liittyviä toimintoja ja nopeutta niiden suunnittelua. Matterportilla voit myös vähentää kustannuksia ja säästää arvokkainta hyödykettä – aikaa.

Tehokkain työkalu

Matterport on tehokkain, tarkka ja nopein tapa dokumentoida rakennus tai kiinteistö. Voit kaapata mitä tahansa pienistä suuriin tiloihin korkeimmalla tarkkuudella.

Matterportin avulla voit esitellä asiakkaille ja tuleville asiakkaille tuotantolaitoksen prosesseja turvallisesti ilman, että asiakkaille tarvitsee järjestää tutustumiskierrosta paikanpäällä. Tekniikka tuo näin turvallisuutta mutta säästää sekä asiakkaiden että oman henkilökunnan aikaa ja henkilöresursseja.

Käyttämällä monipuolisesti Mattertageja ja muita edistyneitä ominaisuuksia saat aikaan laadukkaan ja informatiivisen 3D-esityksen, joka tuo uskottavuutta ja näyttävyyttä. Esityksen näyttävyys on lisäarvo sinäänsä ja kehittää positiivisesti yrityksen imagoa ja uskottavuutta.

Turvallisuusselvitys virtuaalisesti!?

Tuotantolaitoksissa turvallisuus on aina erittäin tärkeä ottaa huomioon. Siksi tehtaissa laaditaan turvallisuussuunnitelma, joka voidaan laatia myös todella helposti havainnollisella virtuaaliesityksenä Matterportia käyttäen.

Matterport esityksen käyttömahdollisuudet tuotantolaitoksissa ovat todella moninaiset ja edellämainittu turvallisuusselvitys on vain yksi esimerkki-ideoista, joita voit toteuttaa palvelun avulla

Teollisuus ja rakentaminen 3D

Image module

Tuotannon tehokasta hahmottelua

Suorita tarkkoja mittauksia virtuaalisesti 3D-nukketalomallista. Matterport tarjoaa tarkat 3D-visuaaliset esitykset tuotantotiloista. Käytävien leveydet ja muut mitat, koneiden ja laitteiden koot, materiaalien viemä tila tai muu tärkeä informaatio onnistuu kätevästi virtuaalitilan mittaustoiminnon avulla.

Käytä Matterportia suunnitellaksesi tuotantotilojen layout-muutoksia, koneiden ja työpisteiden toimivuutta sekä muita tehtaan tuotannon tehokkuuteen vaikuttavia muutoksia. Henkilöstön ohjeistus ja perehdyttäminen tuotantolaitoksen tiloihin voidaan myös hoitaa erinomaisesti Matterportin avulla havainnollisesti ja tehokkaasti.

Aseta tilasta luotuun nukketalomalliin MatterTageja, joissa voit antaa tietoa koneesta, työkaluista tekstinä, verkkosivuna, kuvana ja jopa videotiedostona. Voit asettaa esimerkiksi koneen käytön tai työhön liittyvän ohjeistuksen henkilökunnan käyttöön. Mahdollisuudet ovat moninaiset.

Matterport avuksi rakennusalalla

Koska Pro-kamera sieppaa 2D-valokuvia 3D-mittausten mukaisesti mittauksia tarvitsee tehdä vain erittäin tarkoissa mitoissa, kuten ikkunoissa ja sähkökomponenteissa ja se vähentääkin manuaalista mittaustyötä 80%.

Matterport-skannaukset valmis malli tuodaan AutoCADiin asteikkona piirtämisen aloittamiseksi. Koska Matterport-pohjapiirros on mittatarkka, sitä voidaan käyttää myös seinien tunnistamiseen, jotka sisältävät putkiston tai muita ominaisuuksia. 3D-esittelyyn on myös helppo selventää epätavallisia tai monimutkaisia ​​ominaisuuksia, joita muuten ei olisi voitu kaapata lainkaan.

Käsin piirretyistä, manuaalisista pohjapiirroksista puuttuu usein yksityiskohtia tai ne aiheuttavat ongelmia rakennusvaiheessa. ⅓ monikerroksisissa tai monimutkaisissa saneerausprojekteissa toteuttaminen edellyttää paluumatkaa työmaalle uudelleenarviointia tai tarkastusta varten. Ongelmakohdat aiheuttavat usein myös kalliita muutostilauksia. Käytännössä se tarkoittaa 10% ajan menetyksestä ja ylimääräistä vaivaa rakennusprojekteissa.

Tärkeimmät hyödyt:

 • Leikkaa piirustusaikaa 50%
 • Vähentää manuaalisia mittauksia 80%
 • Poistaa manuaalisen valokuvauksen
 • Matterport-mallia käytetään mittakaavana
 • AutoCAD-rakennuksissa
 • Vähentää piirustuksien tekoaikaa 50%
 • Parantaa urakoitsijoiden tarjousten tarkkuutta
Image module

Lue esimerkkitapaus englanniksi

Rakennettu piirustus ja manuaalinen dokumentointi monimutkaisille ominaisuuksille (yli 2 000 neliömetriä) voi kestää jopa 6-8 tuntia

— David Kuoppamaki, Kuop Designs

Kysy lisää tai tilaa palvelu

Voit ottaa yhteyttä ja kysyä lisää Matterport palvelustamme tai tilata palvelun esimerkiksi yhteydenottolomaketta käyttäen.

3D-kuvauspalvelun hinta

 • Ensimmäinen tunti: 150€
 • Seuraavat tunnit: 95€ +km paikasta Ruokomäenkatu 14, 33840 TAMPERE
 • Palvelumaksu: 10e/kohde/kk (vuoden maksu palvelusta etukäteen)
 • Jos valitset kuukausittaisen hinnan, kustannus on 15€/kk (kuitenkin minimissään 2kk)
Ota yhteyttä
Under Construction logo

Tutustu lisää Matterport 3D-kuvauksen mahdollisuuksiin alakohtaisilla sivuilla