Usein kysyttyä kuvauksesta

Mitä käytännössä tapahtuu, kun varaan kuvausajan Kuvauspalvelu Salopinolta?
Ennen kuin otan kuvia, suunnittelemme yhdessä minkälaisia kuvia otetaan, ja kyselen mitä odotatte kuvaukselta. Aloitamme siis kuvien lopputulos ja käyttötarkoitus mielessä. On hyvä miettiä etukäteen, mihin haluaisitte kuvia esille ja minkälaiseen ympäristöön kuvat tulevat, jotta ne myös sopivat sinne. Esimerkiksi taulujen kohdalla kannattaa miettiä sisustuksen värimaailmaa, kun valitsette vaatteita/rekvisiittaa kuvauksiin. Kuvauksen suunnittelu tehdään yleensä puhelimitse etukäteen. Voitte myös ottaa kännykällä kuvia huoneista/seinistä, joille haluaisitte kuvia laittaa ja voimme niiden pohjalta tehdä suunnitelmaa ennen kuvauksen aloitusta.
Ennen tapaamista olisi hyvä myös miettiä vähän pidemmälle tulevaisuuteen ja pohtia, minkälaisia kuvia haluatte jatkossa seinille näiden tällä kertaa otettujen kaveriksi. Esimerkiksi vastasyntyneen kuvien viereen saattaisi tulevaisuudessa tulla 1-vuotiskuvia, tulevien sisarusten kuvia tai perhekuvia. Vastasyntyneen kuvausta suunniteltaessa voidaan huomioida jo myös tuleva 1-vuotiskuvaus ja pyrkiä käyttämään samoja tai ainakin sävymaailmaltaan samoja rekvisiittoja molemmissa.

Kyllä saatte. Tarkoitus on, että valitsette tiedostojen joukosta helmet, joista sitten teetätte haluamanne kuvat.

Kuvausmaksu maksetaan laskulla ennen kuvausta. Yleensä maksettu lasku toimii vahvistuksena varaamallesi ajalle. Joissain tapauksissa varaus voidaan vahvistaa myös sopimuksen mukaan.

Lähettäkää rohkeasti sähköpostia. Voitte myös soittaa ja kertoa pari seikkaa häistänne, vähintään paikka ja päivämäärä (+ kuvauksen toivottu kesto ja muut toiveet). Vahvistettuanne varauksen laskutan osan hääkuvauslaskusta yleensä 1/3 osa hinnasta etukäteen varausmaksuna. Jos vain mahdollista, tapaisin teidät mielelläni jo varaushetkellä, mutta varauksen voi toki tehdä ilman tapaamistakin.
Huom, varaus on sitova molemmin puolin, eikä varausmaksua palauteta asiakkaan peruessa. Teen myös aina hääsopimuksen, mikä helpottaa molempia osapuolia.

Itse pidän kuvaustyyliäni dokumentaarisena ja simppelinä; se on yhdistelmä tunnelmallisia potretteja ja fine art -valokuvia, vuorovaikusta ja luottamusta. Olen hääjuhlassanne luomassa aikaa kestäviä valokuvia luonnollisella ja rennolla tavalla, niistä ohikiitävistä hetkistä jotka rakkaiden kanssa koettiin.
Tapoihini kuuluu luonnonvalon hyödyntäminen aina kuin vain mahdollista. Tyyliini ja kuviini voit tutustua kotisivuni myötä.

Toimitan kuvat ja muiden kuvausten materiaali on katsottavissa nettigalleriassa 1-3 päivän kuluttua tapahtumasta.
Galleria on jaettavissa ystäville ja sukulaisille 6 kuukauden ajan sen avaamisesta. Kaikki onnistuneet kuvat toimitetaan viikon sisällä ladattuna muistitikulle.

Kyllä!

Voitte varata aikoja myös lyhyempiin kuvauksiin.

Kyllä kiitos! Se olisi kaikista paras vaihtoehto. Kuvauspäivä on pitkä ja olisi loistavaa päästä ruokailemaan muun juhlaväen tavoin. Istun mielelläni ruokailun aikana vieraidenne joukossa lähellä morsiusparia, sillä silloin olen koko ajan lähellä tapahtumia yllätyspuheiden varalta. Ruokailu on ainut hetki juhlassa, jolloin istun paikoillani.

Se riippuu täysin teistä ja siitä näettekö toisenne ennen vihkimistä. Lähtökohtaisesti suosittelisin hääpotrettien kuvaamista ennen vihkimistä, jolloin on riittävästi aikaa ja emme turhaan odotuta vieraitanne kuvauksien takia. Hääjuhlan aikana, tai heti vihkimisen jälkeen voi joskus olla hankala vetäytyä pidemmäksi aikaa kuvaamaan.
Potrettikuvauksia voi tottakai olla hääpäivän aikana yksi tai useampia, teidän toiveidenne mukaan. Esim. syyshäissä on loistava mahdollisuus kuvata vielä muutama potretti lisää kauniissa laskevan auringon valossa.

Kyllä vain. Kuitenkin vain peruskäsittely, eli kuvan kontrastin, valoisuuden yms. säätö, sisältyy kuvauksen hintaan.
Kuvamanipuloinnit, kuten taustan vaihto tai esim. jonkin objektin poisto tai lisäys, ei sisälly peruskäsittelyyn ja siitä veloitetaan hinnaston mukaisesti.

Tärkeintä on hyvä tunnelma ja ettei ketään, varsinkaan lapsia, pakoteta mihinkään. Kuvaukset voidaan tehdä kotona, tutussa ympäristössä, tapahtumissa ja jne. Tai valokuvaajan kanssa saatetaan lähteä kävelylle ja ottaa valokuvat ulkona, kauniissa luonnossa. Luonnollinen kauneus kaikessa on aina tervetullutta. Tärkeää on myös oikein valittu aika ja paikka, jotka miellyttävät Sinua. Tulen mielelläni teille kuvaamaan. Koska siellä on tutut maisemat teille. Silloin tulee parhaat kuvat.

Voit maksaa käteisellä tai laskulla.  Kaikki laskut lähetetään Netvisor.fi kautta.

Kyllä! Voitte ottaa yhteyttä ihan kaikissa kuvaustarpeissa. Pidän kovasti lasten ja perheiden kuvaamisesta, vastasyntynyttä vauvaa ja monia muita ilon ja surun tapahtumia. Olen kuvannut kuvia yrityksille mainoskäyttöön, sisustus- ja tuotekuvia, valmistujaiskuvia, kihlakuvia ja odotusajan kuvia. Jos hinnastostani puuttuu jotain mitä kaipaat, ottakaa rohkeasti yhteyttä, sillä olen teidän käytettävissänne kaikenlaisiin kuvaustarpeisiin!

Kuvausaika  kannattaa varata mahdollisimman nopeasti, kun tietää päivän milloin kuvaus on. Varsinkin jos toiveissa on jokin tietty ajankohta.

Hääkuvaus kannattaa varata heti, kun tietää kirkon ja juhlapaikan päivät <3

Vastasyntyneen kuvausaika kannattaa varata hyvissä ajoin ennen laskettua aikaa, sillä vauvan tarkkaa syntymäaikaa ei kukaan pysty ennustamaan ja näin saadaan myös varmistettua paikka kalenteristani. Kuvausaika kannattaa varata n. 1 – 2 kk ennen laskettua aikaa, mutta toki myöhemminkin kannattaa aikoja vielä kysellä, jos innostuit kuvauksesta vasta myöhemmin.

Raskauskuvaus on yleensä hyvä ajoittaa n. rv 32 – 35, jolloin monella ei vielä ole turvotusta ja vauvan syntymä ei vielä ole käsillä.

Kyllä, mahdollisuus on myös tilata minun kauttani erilaisia muita (esim isoja tauluja, pyyhkeitä ja jne)  , kuin digikuvia

Kaikki kuvaukset tapahtuvat asiakkaiden vaatimassa paikassa.  Miljöökuvauksia teen ympäri Pirkanmaata, rajana on ulkomaat 😊 . Kilometrikorvaukset tulevat kuvaushinnan päälle, joka on ilmoitettu hinnasto välilehdellä, kuten muutkin kuvaukset.

Laadusta ja varmuudesta kannattaa maksaa. Kun varaatte minut kuvaajaksi voitte olla varmoja, että saatte mitä tilaatte. Lisäksi valokuvausten hinnasta 24 % on veroa, ja lisäksi kokonaissummasta valokuvaaja joutuu yrittäjänä maksamaan paljon erilaisia muitakin pakollisia kuluja ja menoja. Lisäksi rahoitan kuvauksillani myös tuhansien eurojen arvoista valokuvauskalustoani. Hääkuvaukseen menee myös paljon työtunteja niin kuvauksen suunnitteluun, itse kuvauspäivään ja tietysti hieman myös kuvankäsittelyynkin.

Kyllä ja tätä suosittelenkin!

Nämä ovat arvokkaita muistoja myös teidän koko perheestänne uuden tulokkaan ensipäiviltä. Aika ei kuitenkaan valitettavasti riitä muiden perheenjäsenten yksilökuviin.

Laadusta ja varmuudesta kannattaa maksaa. Kun varaatte minut kuvaajaksi voitte olla varmoja, että saatte mitä tilaatte. Lisäksi valokuvausten hinnasta 24 % on veroa, ja lisäksi kokonaissummasta valokuvaaja joutuu yrittäjänä maksamaan paljon erilaisia muitakin pakollisia kuluja ja menoja. Lisäksi rahoitan kuvauksillani myös tuhansien eurojen arvoista valokuvauskalustoani. Hääkuvaukseen menee myös paljon työtunteja niin kuvauksen suunnitteluun, itse kuvauspäivään ja tietysti hieman myös kuvankäsittelyynkin.

Valokuvaaja säilyttää tekijänoikeudet, mutta asiakas saa ostamiinsa kuviin käyttöoikeuden, eli oikeuden teettää kuvista valokuvatuotteita yksityiseen käyttöön. Asiakas ei saa antaa tai myydä kuvia kolmannelle osapuolelle markkinointia, myyntiä tai julkaisua varten.
Kuvaajalla on oikeus käyttää kuvia portfoliossaan ja markkinoinnissaan, valokuvanäyttelyissä ja -kilpailuissa, mikäli näin on sovittu asiakkaan kanssa.

Kuvaan siunaus- ja muistotilaisuudet hienotunteisesti ja huomaamattomasti, asiakkaan toiveiden mukaisesti sopimalla etukäteen kuvauksen sisällöstä. Siunaustilaisuuden kuvaus (kukkatervehdykset, hautaan saatto, kuvat haudalla, yleiskuvia tilaisuudesta, digitaaliset kuvat muistitikulla)

Kyllä, meillä on lahjakortteja. Hinnan saatte itse päättää. Jos lahjakortin arvo ei kata tuota kuvausta, niin laitamme ylimenevästä laskun.

Keittiön tasoilta on syytä poistaa säilytyspurkit, sekä siihen kuulumattomat välineet.

Ikkuna -ja peilipinnat on syytä puhdistaa huolellisesti, samoin kuin rosteristen jääkaapin ovet.

Varmistakaa että asunnossa olevat valaisimet toimivat, ja että lamppuja ei ole palanut.

Lehtikorien ei tule olla pullollaan.

Henkilökohtaiset tavarat tulee siirtää huoneista piiloon kaappeihin.

Ja kuvittele miltä huoneistosi näyttää kun ajattelet ostajan silmin 🙂 Että mitä laittaa piiloon 😀