Usein kysyttyä kuvauksesta

Mitä käytännössä tapahtuu, kun varaan kuvausajan Kuvauspalvelu Salopinolta?
Ennen kuin otan kuvia, suunnittelemme yhdessä minkälaisia kuvia otetaan, ja kyselen mitä odotatte kuvaukselta. Aloitamme siis kuvien lopputulos ja käyttötarkoitus mielessä. On hyvä miettiä etukäteen, mihin haluaisitte kuvia esille ja minkälaiseen ympäristöön kuvat tulevat, jotta ne myös sopivat sinne. Esimerkiksi taulujen kohdalla kannattaa miettiä sisustuksen värimaailmaa, kun valitsette vaatteita/rekvisiittaa kuvauksiin. Kuvauksen suunnittelu tehdään yleensä puhelimitse etukäteen. Voitte myös ottaa kännykällä kuvia huoneista/seinistä, joille haluaisitte kuvia laittaa ja voimme niiden pohjalta tehdä suunnitelmaa ennen kuvauksen aloitusta.
Ennen tapaamista olisi hyvä myös miettiä vähän pidemmälle tulevaisuuteen ja pohtia, minkälaisia kuvia haluatte jatkossa seinille näiden tällä kertaa otettujen kaveriksi. Esimerkiksi vastasyntyneen kuvien viereen saattaisi tulevaisuudessa tulla 1-vuotiskuvia, tulevien sisarusten kuvia tai perhekuvia. Vastasyntyneen kuvausta suunniteltaessa voidaan huomioida jo myös tuleva 1-vuotiskuvaus ja pyrkiä käyttämään samoja tai ainakin sävymaailmaltaan samoja rekvisiittoja molemmissa.
Milloin ja miten kuvaus sekä kuvatuotteet maksetaan?
Kuvausmaksu maksetaan laskulla ennen kuvausta. Yleensä maksettu lasku toimii vahvistuksena varaamallesi ajalle. Joissain tapauksissa varaus voidaan vahvistaa myös sopimuksen mukaan.
Miten voimme varata sinut kuvaajaksi häihin?
Lähettäkää rohkeasti sähköpostia. Voitte myös soittaa ja kertoa pari seikkaa häistänne, vähintään paikka ja päivämäärä (+ kuvauksen toivottu kesto ja muut toiveet). Vahvistettuanne varauksen laskutan osan hääkuvauslaskusta yleensä 1/3 osa hinnasta etukäteen varausmaksuna. Jos vain mahdollista, tapaisin teidät mielelläni jo varaushetkellä, mutta varauksen voi toki tehdä ilman tapaamistakin.
Huom, varaus on sitova molemmin puolin, eikä varausmaksua palauteta asiakkaan peruessa. Teen myös aina hääsopimuksen, mikä helpottaa molempia osapuolia.
Kuinka luonnehtisit kuvaustyyliäsi?
Itse pidän kuvaustyyliäni dokumentaarisena ja simppelinä; se on yhdistelmä tunnelmallisia potretteja ja fine art -valokuvia, vuorovaikusta ja luottamusta. Olen hääjuhlassanne luomassa aikaa kestäviä valokuvia luonnollisella ja rennolla tavalla, niistä ohikiitävistä hetkistä jotka rakkaiden kanssa koettiin.
Tapoihini kuuluu luonnonvalon hyödyntäminen aina kuin vain mahdollista. Tyyliini ja kuviini voit tutustua kotisivuni myötä.
Milloin saamme nähdä kuvamme?
Toimitan hääkuvat ja muiden kuvausten materiaali on katsottavissa nettigalleriassa 1-3 päivän kuluttua häistä.
Galleria on jaettavissa ystäville ja sukulaisille 6 kuukauden ajan sen avaamisesta. Kaikki onnistuneet kuvat toimitetaan viikon sisällä ladattuna muistitikulle.
Kuvaatko myös lyhyempiä hääkuvauksia, esimerkiksi pelkät hääpotretit?
Kyllä! Voitte varata aikoja myös lyhyempiin kuvauksiin.
Tarvitseeko sinulle varata hääpäivänä ruokaa ja paikka pöydästä?
Kyllä kiitos! Se olisi kaikista paras vaihtoehto. Kuvauspäivä on pitkä ja olisi loistavaa päästä ruokailemaan muun juhlaväen tavoin. Istun mielelläni ruokailun aikana vieraidenne joukossa lähellä morsiusparia, sillä silloin olen koko ajan lähellä tapahtumia yllätyspuheiden varalta. Ruokailu on ainut hetki juhlassa, jolloin istun paikoillani.
Kannattaako meidän kahden viralliset hääkuvat ottaa ennen vai jälkeen vihkimisen?
Se riippuu täysin teistä ja siitä näettekö toisenne ennen vihkimistä. Lähtökohtaisesti suosittelisin hääpotrettien kuvaamista ennen vihkimistä, jolloin on riittävästi aikaa ja emme turhaan odotuta vieraitanne kuvauksien takia. Hääjuhlan aikana, tai heti vihkimisen jälkeen voi joskus olla hankala vetäytyä pidemmäksi aikaa kuvaamaan.
Potrettikuvauksia voi tottakai olla hääpäivän aikana yksi tai useampia, teidän toiveidenne mukaan. Esim. syyshäissä on loistava mahdollisuus kuvata vielä muutama potretti lisää kauniissa laskevan auringon valossa.
Kuvaatko häiden lisäksi muutakin?
Kyllä! Voitte ottaa yhteyttä ihan kaikissa kuvaustarpeissa. Pidän kovasti lasten ja perheiden kuvaamisesta, vastasyntynyttä vauvaa ja monia muita ilon ja surun tapahtumia. Olen kuvannut kuvia yrityksille mainoskäyttöön, sisustus- ja tuotekuvia, valmistujaiskuvia, kihlakuvia ja odotusajan kuvia. Jos hinnastostani puuttuu jotain mitä kaipaat, ottakaa rohkeasti yhteyttä, sillä olen teidän käytettävissänne kaikenlaisiin kuvaustarpeisiin!
Milloin kuvausaika kannattaa varata?
Vastasyntyneen kuvausaika kannattaa varata hyvissä ajoin ennen laskettua aikaa, sillä vauvan tarkkaa syntymäaikaa ei kukaan pysty ennustamaan ja näin saadaan myös varmistettua paikka kalenteristani. Kuvausaika kannattaa varata n. 1 – 2 kk ennen laskettua aikaa, mutta toki myöhemminkin kannattaa aikoja vielä kysellä, jos innostuit kuvauksesta vasta myöhemmin.

Raskauskuvaus on yleensä hyvä ajoittaa n. rv 32 – 35, jolloin monella ei vielä ole turvotusta ja vauvan syntymä ei vielä ole käsillä.

Muutkin kuvausajat on syytä varata hyvissä ajoin (mielellään 1 – 2 kk ennen), varsinkin jos toiveissa on jokin tietty ajankohta.

Saammeko kuvat digitaalisina tiedostoina?
Kyllä, mahdollisuus on myös tilata minun kauttani erilaisia muita (esim isoja tauluja, pyyhkeitä ja jne)  , kuin digikuvia
Missä teet kuvauksia?
Kaikki kuvaukset tapahtuvat asiakkaiden vaatimassa paikassa.  Miljöökuvauksia teen ympäri Pirkanmaata, rajana on ulkomaat 😊 . Kilometrikorvaukset tulevat kuvaushinnan päälle, joka on ilmoitettu hinnasto välilehdellä, kuten muutkin kuvaukset.
Voiko vastasyntyneen kuvauksen yhteydessä ottaa muutaman kuvan myös vauvasta sisarusten kanssa tai koko perheestä?
Kyllä ja tätä suosittelenkin! Nämä ovat arvokkaita muistoja myös teidän koko perheestänne uuden tulokkaan ensipäiviltä. Aika ei kuitenkaan valitettavasti riitä muiden perheenjäsenten yksilökuviin.
Voiko lapsikuvauksen (esim. 1-vuotiskuvauksen) yhteydessä ottaa myös perhe- ja sisaruskuvia?
Aika on mitoitettu niin, että lapsikuvauksen yhteydessä ei ehditä ottamaan muita kuvia, mutta voit halutessasi ostaa yhdistelmäpaketin 30 € lisähinnalla, jolloin kuvausaika on pidempi.
Miksi hääkuvaus on niin kallista?
Laadusta ja varmuudesta kannattaa maksaa. Kun varaatte minut kuvaajaksi voitte olla varmoja, että saatte mitä tilaatte. Lisäksi valokuvausten hinnasta 24 % on veroa, ja lisäksi kokonaissummasta valokuvaaja joutuu yrittäjänä maksamaan paljon erilaisia muitakin pakollisia kuluja ja menoja. Lisäksi rahoitan kuvauksillani myös tuhansien eurojen arvoista valokuvauskalustoani. Hääkuvaukseen menee myös paljon työtunteja niin kuvauksen suunnitteluun, itse kuvauspäivään ja tietysti hieman myös kuvankäsittelyynkin.