Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin

Maksaminen

Kuvausmaksu maksetaan käteisellä tai laskulla ennen kuvausta. Laskut lähetetään Netvisor.fi kautta. Yleensä maksettu lasku toimii vahvistuksena varaamallesi ajalle. Joissain tapauksissa varaus voidaan vahvistaa myös sopimuksen mukaan.

Kyllä, meillä on lahjakortteja. Hinnan saatte itse päättää. Jos lahjakortin arvo ei kata tuota kuvausta, niin laitamme ylimenevästä laskun.

Hääkuvaus

Ota yhteyttä sivuston lomakkeella, lähettäkää sähköpostia tai soittakaa. Vahvistettuanne varauksen laskutan osan hääkuvauslaskusta yleensä kolmasosan hinnasta etukäteen varausmaksuna. Jos vain mahdollista, tapaisin teidät mielelläni jo varaushetkellä, mutta varauksen voi toki tehdä ilman tapaamistakin. Varaus on sitova molemmin puolin, eikä varausmaksua palauteta asiakkaan peruessa. Teen myös aina hääsopimuksen, mikä helpottaa molempia osapuolia.

Kyllä! Voitte varata aikoja myös lyhyempiin kuvauksiin.

Laadusta kannattaa maksaa, kun kyseessä on yksi elämän tärkeimmistä juhlapäivistä. Valokuvausten hinnasta 24% on veroa, ja lisäksi kokonaissummasta valokuvaaja joutuu yrittäjänä maksamaan paljon erilaisia muitakin pakollisia kuluja ja menoja. Kuvauksilla rahoitetaan myös tuhansien eurojen arvoista valokuvauskalustoa. Hääkuvaukseen menee myös paljon työtunteja niin kuvauksen suunnitteluun, itse kuvauspäivään ja tietysti hieman myös kuvankäsittelyynkin.

Se riippuu täysin teistä ja siitä näettekö toisenne ennen vihkimistä. Suosittelen ensisijaisesti hääpotrettien kuvaamista ennen vihkimistä, jolloin on riittävästi aikaa ja emme turhaan odotuta vieraitanne kuvauksien takia. Hääjuhlan aikana, tai heti vihkimisen jälkeen voi joskus olla hankala vetäytyä pidemmäksi aikaa kuvaamaan. Potrettikuvauksia voi tottakai olla hääpäivän aikana yksi tai useampia, teidän toiveidenne mukaan. Esim. syyshäissä on loistava mahdollisuus kuvata vielä muutama potretti lisää kauniissa laskevan auringon valossa.

Se olisi kaikista paras vaihtoehto. Kuvauspäivä on pitkä ja olisi hyvä päästä ruokailemaan muun juhlaväen tavoin. Istun mielelläni ruokailun aikana vieraidenne joukossa lähellä morsiusparia, sillä silloin olen koko ajan lähellä tapahtumia yllätyspuheiden varalta. Ruokailu on ainut hetki juhlassa, jolloin istun paikoillani.

Ilmakuvaus, virtualikuvaus ja
muu kuvaaminen

Kaikki kuvaukset tapahtuvat asiakkaiden vaatimassa paikassa. Miljöökuvauksia teen ympäri Pirkanmaata, rajana on ulkomaat. Kilometrikorvaukset tulevat kuvaushinnan päälle, joka on ilmoitettu hinnasto välilehdellä, kuten muutkin kuvaukset.
Kyllä saatte. Tarkoitus on, että valitsette tiedostojen joukosta helmet, joista sitten teetätte haluamanne kuvat.
Toimitan kuvat ja muiden kuvausten materiaali on katsottavissa nettigalleriassa 1-3 päivän kuluttua tapahtumasta. Galleria on jaettavissa ystäville ja sukulaisille 6 kuukauden ajan sen avaamisesta. Kaikki onnistuneet kuvat toimitetaan viikon sisällä ladattuna muistitikulle.

Kyllä vain. Kuitenkin vain peruskäsittely, eli kuvan kontrastin, valoisuuden yms. säätö, sisältyy kuvauksen hintaan.
Kuvamanipuloinnit, kuten taustan vaihto tai esim. jonkin objektin poisto tai lisäys, ei sisälly peruskäsittelyyn ja siitä veloitetaan hinnaston mukaisesti.

Valokuvaaja säilyttää tekijänoikeudet, mutta asiakas saa ostamiinsa kuviin käyttöoikeuden, eli oikeuden teettää kuvista valokuvatuotteita yksityiseen käyttöön. Asiakas ei saa antaa tai myydä kuvia kolmannelle osapuolelle markkinointia, myyntiä tai julkaisua varten. Kuvaajalla on oikeus käyttää kuvia portfoliossaan ja markkinoinnissaan, valokuvanäyttelyissä ja -kilpailuissa, mikäli näin on sovittu asiakkaan kanssa.
Kuvausaika kannattaa varata mahdollisimman nopeasti, kun tietää päivän milloin kuvaus on. Varsinkin jos toiveissa on jokin tietty ajankohta. Hääkuvaus kannattaa varata heti, kun tietää kirkon ja juhlapaikan päivät. Vastasyntyneen kuvausaika kannattaa varata hyvissä ajoin ennen laskettua aikaa, sillä vauvan tarkkaa syntymäaikaa ei kukaan pysty ennustamaan ja näin saadaan myös varmistettua paikka kalenteristani. Kuvausaika kannattaa varata n. 1 – 2 kk ennen laskettua aikaa, mutta toki myöhemminkin kannattaa aikoja vielä kysellä, jos innostuit kuvauksesta vasta myöhemmin. Raskauskuvaus on yleensä hyvä ajoittaa n. rv 32 – 35, jolloin monella ei vielä ole turvotusta ja vauvan syntymä ei vielä ole käsillä.
Tärkeintä on hyvä tunnelma ja ettei ketään, varsinkaan lapsia, pakoteta mihinkään. Kuvaukset voidaan tehdä kotona, tutussa ympäristössä, tapahtumissa ja jne. Tai valokuvaajan kanssa saatetaan lähteä kävelylle ja ottaa valokuvat ulkona, kauniissa luonnossa. Luonnollinen kauneus kaikessa on aina tervetullutta. Tärkeää on myös oikein valittu aika ja paikka, jotka miellyttävät Sinua. Tulen mielelläni teille kuvaamaan. Koska siellä on tutut maisemat teille. Silloin tulee parhaat kuvat.

Suurin sallittu lentokorkeus Dronella on 120 metriä. Dronekuvaus voidaan suorittaa tarvittaessa yli 120 metrissä, mikä edellyttää ilmoituksen tekemistä lennonjohtoon (lisähinta). 

Hääkuvaus Tampereella Salopino
Urheilukuvaus Tampere
Valokuvaus urheilutapahtumiin
Kuvauspalvelu Salopino tapahtumakuvaus