Korkealaatuisiin näkökulmiin!

Dronekuvaus eli ilmakuvaus

Monissa tapauksissa ilmakuva voi näyttää asioita, joita et pystyisi näkemään maasta käsin. Ilmakuvaus on yksi dronejen suosituimmista käyttötarkoituksista. Lennokkien avulla voidaan kuvata kuvia ja videoita sellaisista kuvakulmista ja korkeuksista, jotka olisivat muuten mahdottomia. Ilmakuvausta voidaan käyttää monenlaisiin tarkoituksiin, kuten maisemakuvaukseen, kaupunkikuvaukseen ja hääkuvaukseen.

Tarjoamme dronekuvauspalveluja kaikenlaisiin tarpeisiin. Korkealaatuisen ilmakuvausmateriaalin lisäksi teemme halutessa myös materiaalin koostamisen ja leikkauksen valmiiksi tuotteeksi.

Ilmakuvaus - drone-kuvaus
Ilmakuvaus ja drone-kuvaus - Kauppakeskus Ratina, Tampere
Ratinan Stadion drone-kuvaus
Hämeenkyrö - ilmakuvaus ja drone-kuvaus

Ilmakuvaus Tampereella

Olen kouluttautunut Drone-ilmakuvaukseen ja suoritan kuvaussessiot aina turvallisuuden sekä alan säädöksiä noudattaen.

Suurin sallittu lentokorkeus Dronella on 120 metriä. Dronekuvaus voidaan suorittaa tarvittaessa yli 120 metrissä, mikä edellyttää ilmoituksen tekemistä lennonjohtoon (lisähinta). Tietyillä alueilla lentokenttien lähellä tuo lentokorkeus on rajoitettu 50 metriin, mutta se riittää aivan hyvin esimerkiksi hääkuvauksiin.

Ota yhteyttä ja kysy hintaa!

Ilmakuvaus ja drone-kuvaus luotettavasti - Helsinki ja Tampere

Lämpökuvaus

Kuvauksessa käytetään infrapunasäteilyä, joka on ihmissilmälle näkymätöntä ja luodaan kuva kohteesta tai ympäristöstä sen lämpötilan perusteella.

Lämpökameroita käytetään yleisesti putkistovuotojen ja ylikuumenevien laitteiden havaitsemiseen tai kattojen puuttuvien eristeiden löytämiseen. Lämpökuvauksen kustannukset maksavat itsensä usein nopeasti takaisin, koska sen avulla löydetyt lämpövuodot ja kosteusvauriot havaitaan riittävän ajoissa säästäen energiakustannuksia sekä ennaltaehkäisten isompia vaurioita. Lue lisää kiinteistön lämpökuvauksen hyödyistä.

Käytän lämpökuvauksessa Dji Mavic 3T ilmalämpökameraa.

Lämpökuvaus Tampere Kuvauspalvelu Salopino #hotvision

Dronekuvaus & turvallisuus

Ilmakuvauksesta

  • Lentokorkeutemme on alle 120 metriä. Avimaps:in vaatimissa korkeuksissa
  • Riskit kartoitetaan aina ennen kuvaustapahtumaa
  • Ilmakuvauksemme on vastuuvakuutettu
  • Olemme antaneet liikenteenturvallisuusvirasto Trafille vaaditun ilmoituksen toiminnasta ja kalustosta
  • Noudatamme kaikkia viranomaisohjeita ja määräyksiä (Lisätietoja Trafin määräys: OPS M1-32)
  • Olemme läpäisseet  kauko-ohjaajan Avoin A1/A2/A3 pätevyyden.

Emme lennä

  • Yleisötapahtumissa (väkijoukon päällä)
  • Sateella, puuskaisessa tuulessa tai pimeässä
  • Alle -10c lämpötilassa
  • Jos lentotoiminnassa on pieniäkin turvallisuusriskejä
ilmakuvaus häihin

Dronekuvaus häihin

Dronekuvaus on paljon käytetty kuvaustyyli yritys– ja asuntokuvauksissa, mutta sitä voi hyödyntää todella hienosti moneen muuhunkin tarkoitukseen. Usein ilmakuvaus tuo todella mielenkiintoisen vivahteen ja uutta näkökulmaa kuvauksiin.

Kuvauspalvelu Salopino suosittelee hääkuvauksiin perinteisen kuvaamisen oheen myös dronella otettuja kuvia. Dronekuvaus lisää hääkuviisi lennokkuutta ja hieman erikoisempaa tyyliä. Tiedustele siis hääkuvausta tilatessa myös dronemahdollisuutta.

Ortokuvaus dronella

Ilmakuvaus on vallankumouksellisella tavalla muuttanut monia toimialoja, erityisesti maanmittausta ja kartoitusta. Ortokuva on koostettu useista dronen ottamista kuvista, jotka on leikattu ja yhdistetty yhdeksi saumattomaksi kuvaksi. Dronella tehty ortokuvaus on erittäin kustannustehokas menetelmä kartoitukseen ja maapohjan kuvaukseen.

Ortokuvaus | Ortokuva tonttikuvaus, tontin kartoitus kuvauspalvelu salopino #ontheairvision