Kun normaali näkyvyys ei riitä!

Lämpökuvaus Tampere

Lämpökuvaus on tekniikka, jonka avulla voimme nähdä enemmän kuin silmämme pystyvät havaitsemaan. Kuvauksessa käytetään infrapunasäteilyä, joka on ihmissilmälle näkymätöntä ja luodaan kuva kohteesta tai ympäristöstä sen lämpötilan perusteella. Lämpökuvausta voidaan käyttää ulkokäytössä ja myös esimerkiksi korkeiden tehdasrakennuksen sisätiloissa. 

Lämpökuvaus toimii havaitsemalla pintalämpötilojen erot ja muuntamalla ne näkyväksi kuvaksi. Tätä kuvaa voidaan sitten käyttää kohteiden tai ihmisten lämpöerojen tunnistamiseen. Lämpökamerat havaitsevat kohteista lähtevän infrapunasäteilyn ja muuttavat sen sähköiseksi signaaliksi, jonka kameran prosessori käsittelee digitaaliseksi lämpökuvaksi. Lämpökuvat esitetään yleensä väärävärikuvina, joissa lämpimät alueet näkyvät punaisina ja kylmät alueet sinisinä tai violetteina.

Lämpökameroita käytetään yleisesti teollisten prosessien valvontaan, kuten putkistovuotojen ja ylikuumenevien laitteiden havaitsemiseen tai kattojen puuttuvien eristeiden löytämiseen. Lämpökuvauksen kustannukset maksavat itsensä usein nopeasti takaisin, koska sen avulla löydetyt lämpövuodot ja kosteusvauriot havaitaan riittävän ajoissa säästäen energiakustannuksia sekä ennaltaehkäisten isompia vaurioita. 

Käytän lämpökuvauksessa Dji Mavic 3T ilmalämpökameraa.

Miten lämpökuvauksella voi säästää energiaa?

Lämpövuotoa on mahdotonta havaita paljaalla silmällä, jonka vuoksi lämpökuvaus tarjoaa kustannus-
tehokkaan ratkaisun vuotokohtien havaitsemiselle. Lämpökuvauksen avulla voit helposti kohdistaa korjaustoimenpiteet suoraan lämmön vuotokohtiin ja säästää remonttikustannuksissa. Energian hinnan ollessa korkea lämpökuvaus, vuotojen havaitseminen ja vuotokohtien korjaus on entistäkin tärkeämpää. Eniten lämpöä karkaa yleensä katosta, mutta lämpöä saattaa karata myös lattian, seinien ja ikkunoiden kautta.

Jos lämmityskustannukset tuntuvat epäilyttävän korkealta, ota minuun rohkeasti yhteyttä ja katsotaan miten voimme saada kustannukset kuriin. Ota yhteyttä ja kysy hintaa!

Lämpökuvaus

Lämpökuvauksen käyttö rakentamisessa

Lämpökuvaus on yhä suositumpi tekniikka rakennusteollisuudessa, sillä se tarjoaa useita etuja perinteisiin tarkastusmenetelmiin verrattuna.  Lämpökuvauksella voidaan havaita esimerkiksi rakennuksien vesivuotoja, sähkövikoja ja rakenteellisia vikoja.

Lämpökuvauksen avulla havaitaan alueet, joilla tapahtuu lämpöhäviöitä tai -lisäyksiä. Havaitsemalla nämä alueet urakoitsijat voivat ryhtyä toimiin eristyksen parantamiseksi ja energiakustannusten vähentämiseksi. Lämpökuvaus mahdollistaa myös tarkemman diagnoosin mekaanisista järjestelmistä, kuten ilmastointilaitteista ja auttaa varmistamaan, että ne toimivat tehokkaasti ja turvallisesti.

Lämpökamerakuvausta voidaan käyttää myös rakennusten kosteuden ja homevauroiden havaitsemiseen, mitkä voivat johtaa pahimmillaan terveysriskeihin. Havaitsemalla nämä ongelmat  urakoitsijat voivat säästää korjauksiin kuluvaa aikaa ja rahaa ja varmistaa samalla, että heidän työnsä täyttää kaikki asiaankuuluvat määräykset.

Kaiken kaikkiaan lämpökamerakuvauksen käytöstä rakennushankkeissa on lukuisia hyötyjä, jotka ulottuvat turvallisuusstandardien parantamisesta aina säästämiseen energiatehokkuuden avulla. Parhaimmillaan lämpökuvaus on arvokas työkalu nykyajan rakentajille, joka etsii etulyöntiasemaa kilpailijoihinsa nähden.

Lue lisää kiiinteistön lämpökuvauksen tuomista hyödyistä. 

Mihin lämpökuvausta käytetään?

​Lämpökuvauksen avulla voidaan helposti ja kustannustehokkaasti havaita rakennuksien lämpövuotoja ja kosteusvaurioita rakenteista, kuten ulkoseinistä ja katosta. Tekniset viat sekä rakenteelliset virheet pystytään havaitsemaan rakenteita avaamatta, joten ongelmat havaitaan edullisesti ja ripeästi. 

Lämpökuvauksella voidaan myös löytää vikakohtia sähkölaitteista ja aurinkopaneeleista. Sähkölaitteissa havaittu lämpö merkitsee yleensä energiahukkaa. Liiallinen lämpö energialaitteissa voi olla myös turvallisuusriski, joten laitteiden säännöllinen tarkistus on ehdottoman tärkeää. 

Aurinkopaneeleissa voi olla rakenteeellisia virheitä, joita ei voi paljaalla silmällä havaita. Paneelien ylikuumat kohdat voidaan havaita lämpökameralla ennaltaehkäisten isompia vaurioita. 

 

Lämpökamerakuvausta voidaan käyttää myös asunnon ostajan ja myyjän turvana. Sen avulla saadaan selville myytävän tai ostettavan asunnon kunto ennen kauppojen syntymistä. Asunnon rakenteellinen kunto on hyvä selvittää ennen kauppojen syntyä, jotta kaikki osapuolet ovat tietoisia mahdollisista epäkohdista. 

Lämpökamera havaitsee kaukaa ympäristöä lämpimämmän kohteen. Lämpökuvauksen avulla havaitaan ruumiinlämpö esimerkiksi sumun tai muun esteen läpi helposti. Lämpökuvausta käytetäänkin usein hyödyksi kadonneen henkilön tai lemmikin etsinnöissä.